top of page

Mitä Oxygene® on ja miten se toimii?

Idea syntyi juomavedestä

Kaikkien Oxyfresh-tuotteiden perustana on patentoitu ja turvallinen ainesosa Oxygene® (stabiloitu klooridioksidi), joka hajottaa ja eliminoi epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia orgaanisia yhdisteitä. 

Oxygenen® idea syntyi juomaveden puhdistuksessa käytetystä turvallisesta ja tehokkuudestaan tunnetusta klooridioksidista, jota on käytetty julkisen juomaveden hellävaraiseen puhdistamiseen 1970-luvulta lähtien.

 

Oxyfresh valvoo Oxygenen® valmistusprosessia alusta loppuun varmistaakseen, että puskuriliuoksen pH pysyy neutraalina ja että valmistuksessa noudatetaan aina korkeimpia laatustandardeja.

 

Näin syntyy Oxyfreshin menestysresepti vertaansa vailla!

oxyfresh_oxygene.jpg

Toimintamekanismi

Oxygenen® toimintamekanismi on hapetus-pelkistysreaktio. Se toimii hapettamalla haihtuvia rikkiyhdisteitä, joita on lähes kaikissa kehon hajuissa. Sen kemiallinen reaktio on:

H2S + 2NaClO2 = 2 NaCl + SO4 + 2H+

Oxygene® hapettaa rikkiä sisältävän molekyylin nopeasti. Reaktiosta syntyy natriumkloridia, vesiliukoista sulfaattianionia (joka on vaaratonta) sekä kaksi vetyatomia. 2H+ reagoi natriumsitraatin kanssa ja muodostaa sitruunahappoa. Lopputuotteet ovat kaikki täysin turvallisia. Reaktiossa ei synny vapaata klooria, vapaata klooridioksidia, kloorattuja orgaanisia yhdisteitä eikä vapaita hydroksyyliradikaaleja.

oxygene.png

Stabiloitua klooridioksidia on käytetty vedenpuhdistuksessa mikro-organismien eliminoimiseen jo yli 50 vuotta. Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto on tutkinut stabiloitua klooridioksidia ja suosittaa sen käyttöä vedenpuhdistuksessa kloorin sijaan. Kloori reagoi vedessä olevan orgaanisen aineksen kanssa muodostaen kloorattuja orgaanisia yhdisteitä, trihalometaaneja, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää. Käyttämällä veden puhdistamiseen stabiloitua klooridioksidia mikro-organismit ja hajut voidaan eliminoida turvallisesti.

Oxyfresh-lemmikkituotteissa käytetty Oxygene® on inaktiivisessa tilassa tuotteen stabiiliuden varmistamiseksi. Oxygene® aktivoituu, kun ympäristön pH laskee. Kun Oxygene® kulkeutuu suuonteloon, syljen happamuus aktivoi liuoksen, ja mitä matalampi syljen pH on, sitä aktiivisempi liuoksesta tulee. Ympäristö on sitä happamampi, mitä enemmän suuontelossa on bakteereja. Liuos myös aktivoituu ja vaikuttaa sitä tehokkaammin, mitä pitempään se on kontaktissa suun kudoksiin. Aktivoituessaan Oxygene® hapettaa rikkisidokset ja muuttaa ne inaktiivisiksi. 

Alkoholiton

Useimmat lemmikkien hoitoon tarkoitetut tuotteet sisältävät voimakkaita ainesosia kuten alkoholia tai hajusteita, jotka voivat kuivattaa lemmikin suuta, ärsyttää herkkiä korvia ja aiheuttaa ihoärsytystä. Oxyfresh-tuotteet eivät sisällä alkoholia eivätkä ärsyttäviä ainesosia, ja niitä voidaan käyttää turvallisesti herkimmilläkin lemmikeillä. Oxyfresh huolehtii lemmikeistä raikastamalla hengityksen juomaveteen lisättävän liuoksen avulla, auttamalla puhdistamaan korvat ja hoitamalla turkin pehmeäksi pesun yhteydessä.

Sinkkiasetaatti

Useimmissa Oxyfreshin lemmikkien suuhygienian hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa on mukana ainutlaatuinen Oxygenen® ja sinkkiasetaatin yhdistelmä, joka raikastaa hengityksen entistäkin tehokkaammin. 

Sinkki on todettu farmakologisesti turvalliseksi ja tehokkaaksi ainesosaksi suunterveyden hoitotuotteissa. Patentoidun Oxygenen® ja sinkkiasetaatin yhdistelmä auttaa poistamaan enemmän erilaisia hajuja aiheuttavia molekyylejä, joten se raikastaa hengityksen erittäin tehokkaasti.

bottom of page