top of page
Search

Emilia löysi ratkaisun Buddy-koiran suuhygienian parantamiseksi

Moni meistä tietää, että koirien ja kissojen suuhygieniasta tulisi pitää huolta. Mutta kun esimerkiksi koiran hampaita yrittää harjata, huomaa nopeasti, ettei se olekaan niin helppoa kuin luulisi. Tämän totesi myös pääkaupunkiseudulla asuva koiranomistaja Emilia.

Emilia asuu pääkaupunkiseudulla yhdessä aviomiehensä ja seitsemänvuotiaan sekarotuisen Buddyn kanssa. Vaikka Buddylla on ollut jonkin verran terveysmurheita, ei sen hampaista tai suuhygieniasta ole tullut moitteita eläinlääkärissä.


Eläinlääkäri pystyy päättelemään paljon koiran hampaiden ja ikenien kunnosta


"Olen joutunut käyttämään Buddya eläinlääkärissä vuosittain eri syistä. Hiljattain havahduin siihen, että vaikka eläinlääkärikäyntien syy ei varsinaisesti ole koskaan liittynyt mitenkään Buddyn suuhun tai hampaisiin, eläinlääkäri on katsonut lähes aina koiran hampaat. Silloin ymmärsin, kuinka paljon koiran hampaiden ja ikenien kunnosta pystyy päättelemään", kertoo Emilia


Viimeisimmän eläinlääkärikäynnin jälkeen Emilia alkoi miettimään, pitäisikö rakkaan lemmikin suuhygieniaan kiinnittää enemmän huomiota arjessa, vaikka akuutteja vaivoja ei ollut ilmennyt. Niinpä hän alkoi etsimään tietoa koirien suun hyvinvointiin liittyen.


Suun sairaudet vaikuttavat muiden sairauksien hoitoon


Eräässä Emilian lukemassa artikkelissa kerrottiin, kuinka suun sairaudet voivat vähentää muiden mahdollisten sairauksien hoitovastetta. Tämä sai hänet miettimään Buddyn hammashuoltoa tarkemmin ja vahvisti ajatusta siitä, että arjen olisi muututtava.


"Buddylla on kaksi erilaista pitkäaikaissairautta. Ja vaikka sairaudet ovat pysyneet hyvin hallinnassa lääkityksen avulla, ei koira tuosta enää nuoremmaksi tule. Ymmärsin, että koiran yleinen hyvinvointi ja ennaltaehkäisevät toimet tulevat olemaan entistä tärkeämpiä tulevaisuudessa", kertoo Emilia pohdinnoistaan.


Buddy ei pitänyt hampaiden harjauksesta


Emilia yrittänyt aiemmin ottaa arkirutiiniksi Buddyn hampaiden harjaamisen. Se oli kuitenkin hankalaa, sillä koira ei pitänyt siitä lainkaan. "Se oli väsyttävää puuhaa molemmille osapuolille", naurahtaa Emilia.


Emilia lähti etsimään muita keinoja, joiden avulla Buddyn suuhygieniasta olisi mahdollista pitää huolta arjessa. Ratkaisu löytyi juomaveteen lisättävästä hammasliuoksesta – Oxyfresh Premium Pet Dental Water Additive -tuotteesta. Myös Emilia päätti ottaa Oxyfreshin osaksi Buddyn arkea.


"Hammasliuos tarjosi ratkaisuja juuri niihin haasteisiin, jotka meillä oli tiedossa. Keskellä kiireistä arkea voi olla vaikea löytää aikaa ja energiaa koiran hampaiden harjaamiseen. Sen sijaan hammasliuoksen lisää koiran juomaveteen muutamassa minuutissa. On siis vaikea keksiä tekosyitä, miksi tuotetta ei ottaisi käyttöön", hymähtää Emilia.


Ennaltaehkäisy kannattaa aina


Buddyn kohdalla lähtötilanne oli hyvä, sillä mitään hammasongelmia ei ollut aiemmin ilmennyt. Emilia kuitenkin kokee, että ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat erittäin tärkeitä.


"Kyllähän ihminenkin pystyy elämään normaalia arkea jonkin aikaa, vaikka hän ei harjaisi hampaitaan. Tämä kuitenkin kostautuu pitkällä aikajänteellä. Jos pystyn Oxyfresh-hammasliuoksen avulla vähentämään todennäköisyyttä esimerkiksi plakin muodostumiselle, miksi en ottaisi tuotetta käyttöön Buddyn kanssa", toteaa Emilia.


Oxyfresh-hammasliuos on suuressa suosiossa maailmalla ja tuotetta on kehuttu esimerkiksi suositussa Modern Dog -aikakauslehdessä.


*Emilia ei esiinny artikkelissa omalla nimellään.


bottom of page