top of page
Search

Voiko ihmisten shampoota käyttää koirille?

Suosikkishampoollasi voisit pestä myös oman lemmikin turkin, koska tekeehän se omistakin hiuksista kiiltävät ja tuoksuvat. Vai voiko? Ennen kun käytät ihmisshampoota koirallesi tai kissallesi, käytä hetki tämän lukemiseen. Kerromme sinulle miksi kannattaa ennemmin käyttää lemmikkien omaa shampoota. Esittelemme sinulle lempeän shampoon, joka tekee koirasi turkista kiiltävän ja pehmeän.


Koira ja isäntä nauttivat pesuhetkestä

Olet varmasti kuullut pH:sta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa. pH kertoo miten hapan tai emäksinen jonkin vesipohjainen liuos on. pH arvot ovat aina välillä 0-14 ja asteikon keskipisteessä (7) liuos on neutraali - esim. vesi on neutraalia. 2 on äärimmäisen hapan ja 14 taas äärimmäisen emäksinen.


Sekä ihmisten että lemmikkien ihonhoidossa tuotteen pH-arvo on tärkeä numero. Ihmisen iho on lievästi hapan (5,5). Kun haluamme välttää ihon kutinaa ja kuivuutta, on hyvä käyttää tuotteita, joiden pH on lähellä oman ihon pH:ta. Saippuoiden pH-tasot ovat yleensä 8-12, jonka vuoksi ne helposti aiheuttavat ihon kuivumista ja ärsytystä.


Koiran ihon pH on normaalisti 6,2-7,4, joka on enemmän neutraalilla alueella kuin ihmisen iho. Sen vuoksi, jos käytät ihmisshampoota koirallesi, se voi ärsyttää sen ihoa ja aiheuttaa kutinaa sekä hilseilyä että altistaa ihon bakteereille.


Koira on leikkinyt mudassa

Mitä tehdä, jos lemmikkishampoota ei ole, mutta pakko on pestä


Koirasi on löytänyt ihanan tuoksuvan kasan ja kierinyt siinä... nyt sotku ja haju on melkoinen. Ja tietysti koiran oma shampoo on loppu. Käytä silloin mieluummin vauvoille tarkoitettuja pesuaineita. Niiden pH on lähempänä lemmikkien omaa pH:ta. Eikä kerran tai kaksi ihmisshampoolla pesu aiheuta todennäköisesti haittaa lemmikillesi.


Koirien iho on paljon herkempi kuin meidän ihmisten


Lemmikkien iho ärsyyntyy usein hoitotuotteiden ainesosille. Joskus ne voivat jopa allergisoitua jollekin hoitotuotteen ainesosalle. Kun valitset koirallesi tai kissallesi omaa shampoota, kannattaa aina käyttää hetki eri vaihtoehtojen tutkimiseen.


Lemmikkieläinten shampoiden yleisimmin ärsyttäviä ainesosia ovat eri alkoholit. Väriaineet ovat toinen ihoärsytystä aiheuttavia. Väri saa tietenkin tuotteen näyttämään kauniimmalta, mutta lemmikit eivät välitä siitä miltä tuote näyttää. Eikä meidän ihmistenkään pitäisi!


Muita ainesosia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja voivat olla jopa vaarallisia, ovat säilöntäaineet ja eri glykolit. Usein ihonhoitotuotteissa käytetään myös mineraaliöljyjä, joka kuulostaa hienolta ja luonnonmukaiselta, mutta todellisuudessa ne ovat öljyn sivutuotteita. Mineraaliöljyt tekevät kalvon iholle ja estävät hyvien aineiden vaikutuksen sekä mahdollisesti jopa sitovat vahingollisia aineita itseensä.


Mikä sitten on hyvä lemmikkishampoo?


Oxyfresh Pet Shampoo on turvallinen ja hellävarainen vaihtoehto lemmikkien kylpyihin. Se ei sisällä lainkaan alkoholia, joka ärsyttäisi koirasi ihoa. Se on hypoallergeeninen eikä sisällä väriaineita tai muita lemminkin iholle vahingollisia aineita. Sen pH on tasapainotettu terveen ja kauniin turkin saavuttamiseksi. Shampooseen on lisätty silkkiaminohappoja, jotta lemmiksi turkki olisi pehmeä ja helposti harjattava.


Oxyfresh Pet Shampoo ei peitä hajuja voimakkailla tuoksuilla tai kemikaaleilla. Shampoomme yksi ainesosa on patentoitu Oxygene®, joka poistaa hajut hellävaraisella hapetusprosessilla ja estää samalla pinttyneen hajun syntymisen. Oxygene® on niin tehokas, että sillä on saatu poistettua jopa haisunäädän haju. Shampoon pH on noin 7, joten se on hyvin hellävarainen lemmikkisi iholle ja rauhoittaa herkkää ihoa.


Oxyfresh Pet Shampoo sisältää E ja B5 vitamiineja sekä silkkiproteiineja että omenaviinietikkaa, jotta lemmiksi iho pysyy kosteana ja hyvässä kunnossa. Shampoo tuoksuu kevyesti sitrushedelmille, koska se sisältää sitruunan, appelsiinin, greipin ja bergamotin eteerisiä öljyjä.


Vaahdota ja nauti puhtaasta lemmikistä!


Levitä Oxyfresh Pet Shampoota pieni määrä lemmikkisi turkille ja vaahdota se. Anna sen imeytyä 2–5 minuutin ajan. Huuhtele hyvin. Toista tarpeen mukaan.


Ammattilaisen vinkki: Käytä shampoon huuhtelemiseen aina vähintään yhtä paljon aikaa kuin sen vaahdottamiseen. Näin varmistat, että shampoo on huuhdeltu riittävän hyvin pois lemmikkisi iholta.

bottom of page