top of page
Search

Felix-kissan hampaiden pesu oli pelkkää taistelua – veteen lisättävä liuos pelasti arjen

Moni suomalainen tiedostaa, että lemmikkien suuhygieniasta tulisi pitää huolta. Kissan hampaiden pesu ei kuitenkaan ole aina ihan helppoa.

Hanna-Sofia asuu Helsingin Käpylässä yhdessä avomiehensä ja 3-vuotiaan Felix-kissan kanssa. Felix on ollut aina hyvinvoiva. Eläinlääkärissä on jouduttu käymään hyvin harvoin rokotusten ja vuosittaisten terveystarkastusten lisäksi.


Felixin hampaiden kunnosta tai suuhygieniasta ei ole eläinlääkäriltä moitteita tullut. Aina on kyllä muistutettu, kuinka tärkeää lemmikin suuhygieniasta huolehtiminen on.


Jopa 70 % kissoista kärsii suun ongelmista kolmanteen ikävuoteen mennessä


Hanna-Sofialle tuli erään artikkelin lukemisen jälkeen kuitenkin yllätyksenä, kuinka paljon huono suuhygienia voi vaikuttaa eläimen yleiskuntoon ja sairasteluun. Jopa 70 % kissoista ja 80 % koirista kärsii jonkinlaisista suun ongelmista tai sairauksista kolmanteen ikävuoteen mennessä. Tämä tieto sai Hanna-Sofiankin havahtumaan.


Huono hammashygienia altistaa tulehduksille myös muualla elimistössä, muun muassa maksassa, munuaisissa, sydämessä tai keuhkoissa. Hampaiden hoitamatta jättäminen voi aiheuttaa lemmikille myös kroonista kipua.


Felix-kissan terveys on tärkeintä


Vaikka Felixin terveys onkin kaikkein tärkeintä, myös tieto siitä, että suun sairaudet voivat vähentää hoitovastetta, antoi Hanna-Sofialle paljon pohdittavaa. Nyt tiedossa siis oli, että hampaiden pesu on elintärkeää myös lemmikille, mutta sen toteuttaminen olikin toinen juttu.


"Ostin eläinkaupasta hammasharjan ja kananmakuisen hammastahnan. Ajattelin, että Felixin hampaiden harjauksesta tulee samanlainen iltarutiini, kuin mitä hammaspesu itsellenikin on. Nuori kissa, niin nopeastihan sekin siihen tottuu. No, ei se ihan niin ruusuilla tanssimista ollutkaan. Felix inhosi hampaiden harjausta ja raapi käteni naarmuille rimpuillessaan irti. Yritin hampaiden harjausta monta kertaa, mutta lopulta vain luovutin", Hanna-Sofia naurahtaa.


Helppo ratkaisu juomaveteen lisättävästä hammasliuoksesta


Hanna-Sofia pohti, kuinka saisi pidettyä muilla keinoilla Felixin suuhygieniasta huolta. Vastaus tippui kuin taivaalta, kun Hanna-Sofia törmäsi Oxyfresh Premium Pet Dental Water Additive -hammasliuokseen ruokakaupan lemmikkiosastolla. Pullo päätyi saman tien Hanna-Sofian ostoskoriin ja kotona käyttöön.


"Hammasliuos antoi juuri sen, mitä tarvitsimme, eli vaivattoman ratkaisun suuhygienian hoitoon. Aikaisemmin jo ajatus Felixin hampaiden pesusta tuotti harmaita hiuksia, mutta liuoksen myötä arki helpottui huomattavasti. Liuos vain lisätään lemmikin juomaveteen, ja se on siinä. En keksi yhtäkään syytä, miksi jokainen lemmikin omistaja ei ottaisi tätä käyttöön", Hanna-Sofia summaa.


Ennaltaehkäisy on kaikkein järkevintä


Vaikka Felixin suuhygieniasta ei olekaan tullut eläinlääkärillä mitään sanottavaa, on ennaltaehkäisy kaikkein järkevintä. "Mieluummin sitä ostaa helppokäyttöisen liuoksen, kuin maksaa myöhemmin itsensä kipeäksi vaikka tulehtuneen hampaan poistosta", Hanna-Sofia sanoo.


Oxyfresh suun ja hampaiden hoitotuotteet ovat suuressa suosiossa maailmalla ja hammasliuosta on kehuttu mm. arvostetussa Modern Dog -aikakauslehdessä.


bottom of page