top of page
Search

Lemmikin suuhygienian laiminlyömisellä voi olla dramaattisia seurauksia

Ihmiset tiedostavat hyvin, kuinka tärkeää on pitää huolta omista hampaista ja suuhygieniasta. Olisi tärkeää huolehtia myös koirien ja kissojen suuhygieniasta. Laiminlyömisellä voi nimittäin olla dramaattisia seurauksia.


Siihen on syynsä, miksi hammaslääketiede on yksi vanhimpia lääketieteen aloja. Suun terveys on erittäin tärkeää ja hammaslääkäri pystyy päättelemään potilaan yleisestä terveydentilasta hämmentävän paljon pelkästään hampaiden perusteella.


Päivittäinen hampaiden pesu sekä hammaslangan käyttö ovat monelle meistä itsestäänselvyyksiä. Sen sijaan lemmikin suuhygieniasta huolehtiminen unohdetaan harmittavan usein. Pahimmassa tapauksessa lemmikin suuhygienian hoitamattomuudella voi olla ikäviä vaikutuksia.


Vaikuttaa lemmikin yleisterveyteen


Eläinten käytöksestä on vaikea päätellä, onko niillä kipuja suussa. Tästä syystä vaivat saattavat edetä todella pitkälle omistajan huomaamatta. Ennaltaehkäisevä hampaidenhoito on erittäin tarpeellista.


Pahat ientulehdukset saattavat mahdollistaa bakteerien pääsemisen verenkiertoon esimerkiksi ienhaavojen kautta. Tämä voi taas johtaa paikallisiin tulehduksiin myös muualla elimistössä. Etenkin lemmikeillä, joilla on sydänläppävika tai diabetes, suun bakteeritasot tulisi pitää minimissään.


Hampaiden huonolla kunnolla voi olla vaikutusta koiran ja kissan yleisterveyteen. Erilaiset suun sairaudet saattavat vähentää muiden sairauksien hoitovastetta. Lemmikin hampaista huolehtiminen parantaa elämänlaatua ja parhaimmillaan voi lisätä elinvuosia.


Pahimmassa tapauksessa hammas voi irrota


Yksi yleisimmistä ientulehduksen aiheuttajista on plakki, joka tarkoittaa hampaan pinnalle kertynyttä bakteerimassaa. Syljen mukana kulkevat mineraalit puolestaan kovettavat plakkia, jolloin muodostuu hammaskiveä.


Hoitamaton ja pitkälle edennyt ientulehdus voi kehittyä vakavampaan muotoon, jota kutsutaan parodontiitiksi. Tällöin hampaan ympärillä oleva kudos löystyy ja luu katoaa. Parodontiitin seurauksena onkin valitettavan usein hampaan irtoaminen. Hammas saatetaan joutua poistamaan eläinlääkärin toimesta. Taudin lievän muodon ei uskota olevan kivulias, mutta jos se etenee syvempiin kudoksiin, voi koiralla olla myös kipuja.


Näin pidät koiran ja kissan suuhygieniasta huolta


Monet lemmikeistä eivät pidä hampaiden harjaamisesta. Tällöin omistaja saattaa helposti ”heittää pyyhkeen kehään” ja laiminlyödä suuhygienian. Markkinoilla on kuitenkin tuotteita, jotka tekevät koirien ja kissojen suuhygieniasta huolehtimisesta helpompaa.


Oxyfresh on edistyksellinen tuoteperhe koirien ja kissojen hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon. Oxyfreshiltä useita erilaisia tuotteita lemmikin hampaiden ja suun hoitoon. Yksi suosituimmista tuotteista on Oxyfresh hammasliuos. Liuos on vaivattomin ratkaisu lemmikkisi raikkaaseen hengitykseen, joka myös ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostumista.


Liuosta lisätään lemmikin juomaveteen, joten aina kun lemmikki juo, hammasliuos ryhtyy torjumaan suun bakteereja. Hammasliuos on saanut paljon kiitosta koirien ja kissojen omistajilta sen tehon ja helpon käytettävyyden vuoksi.


Oxyfreshin salaisuus on patentoitu Oxygene


Kaikkien Oxyfresh tuotteiden teho perustuu patentoituun Oxygene®-ainesosaan. Toisin kuin monet muut vastaavat tuotteet, Oxygene® ei peitä hajuja toisella hajulla, vaan sen sijaan neutralisoi ne.


Oxyfreshin suuhygieniatuotteet muuttavat koirien ja kissojen sekä heidän omistajiensa arjen.

bottom of page